Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik Lisansüstü Programları

Canlı sistemlerin karmaşık yapısını anlayabilmek ve değişik uygulamalarda kullanabilmek ancak disiplinlerarası bir yaklaşım sayesinde gerçekleşebilmektedir. Biyoloji bilimlerinin uygulamaları genetik yapısı değiştirilmiş bitkilerden çevre korunmasına, DNA\'nın mikroişlemci ana malzemesi olarak kullanılmasından damarlardaki kan basıncını yerinde ölçmek için kullanılan mikrosensörlere, moleküler anahtarlar ve motorlardan ilaç bulma ve gen tedavisine uzanmaktadır. Sabancı Üniversite\'sindeki Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik lisansüstü programı biyokimya, hücre biyolojisi ve moleküler biyoloji gibi temel konularla, uygulamaya yönelik dersler arasında denge oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi\'nin bir parçası olarak program, öğrencilere bilgisayar mühendisliği, malzeme bilimi ve mühendisliği ve mekatronik gibi diğer programlarla bir etkileşim ve bütünleşme içinde olması yönünde fırsatlar sağlamaktadır. Programın başlıca araştırma alanları bitki biyoteknolojisi, moleküler biyoloji ve biyoinformatiktir.