Sabancı Üniversitesi Ankara Proje Ofisi Ford Otosan Truck Fabrikasını Ziyaret Etti

SU Ankara Proje Ofisi, Avrupa’daki en büyük ticari araç üretim kabiliyetine sahip bulunan Ford Otosan’ın Eskişehir’de bulunan üretim fabrikasını ziyaret etti. Ford Trucks kamyon ve çekicileri ile motor ve motor sistemleri üretimi yapılan fabrikanın, 75.000 adet kamyon ve transit motor üretim kapasitesi bulunuyor. Fabrikada üretilen Ford Trucks kamyonlar, dünya pazarlarına ihraç ediliyor.

Transit araçların arka akslarının Ford Avrupa’daki tek üretim merkezi olan İnönü Fabrikası, Türkiye’nin araç, dizel motor ve güç aktarma üretim çeşitliliğini tek çatı altında toplayan tek fabrikası olma özelliğini taşıyor. Ziyarette, Sabancı Üniversitesi yeteneklerinin Ford Otosan tarafından hangi alanlarda değerlendirilebileceği görüşüldü, özellikle otomotiv teknolojileri için önemli olan kompozit teknolojileri ve dijitalleşme konularında ortak proje olasılıkları değerlendirildi.